Dječja smotra popevki

Dječja smotra Međimurskih popevki

 


Dana 09. svibnja 2009. održana je po drugi puta Dječja smotra međimurskih popevki. Smotra se održala u novoj sportskoj dvorani toplica «Sveti Martin» u organizaciji Hrvatske kulturno umjetničke Udruge «Sv.Martin» (predsjednik Crnčec Dražen, prof.) uz pomoć Zajednice HKUU Međimurske županije (predsjednik Dejan Buvač), odborom za međimursku popevku Međimurske županije (predsjednik Ljudevit Bošćak), općine Sveti Martin na Muri (načelnik Franjo Makovec), turističke zajednice općine Sveti Martin na Muri (predsjednik Branko Polanec, tajnica Patricija Sobočan) te toplica Sveti Martin (direktor Rudolf Radiković i djelatnik toplica Željko Zadravec). Smotru je svojom nazočnošću uveličao i župan Međimurske županije Josip Posavec, koji je istu i otvorio.

Predstavilo se ukupno 17 KUD&U-a , dječjih vrtića, osnovnih škola, samostalnih izvođača s 26 popijevaka. Na poziv se prijavilo više od dvjesto sudionika, djece u dobi od 5 do 16 godina. Dakle, budućnost našeg Međimurja.

Sve sudionike pratila je i stručna komisija (prof.dr.sc. Stjepan Hranjec, Miroslav Novak, prof., Karolina Dragica Šimunković, prof.). Čak su četiri izvođača/izvođačice izborile pravo nastupa na centralnoj smotri Međimurske popevke u Nedelišću. To pravo su izborili:

1. Jelena Žnidarić – KUU Seljačka sloga Nedelišće
2. ženska vokalna skupina KUU Seljačka sloga Nedelišće
3. ženska vokalna skupina HKUU Sveti Martin
4. Ivan Vugrinec – KUU Žiškovec

Ovim putem se zahvaljujemo svima koji su pomogli oko malih sitnica i velikih ideja. Posebice, veliko hvala svim donatorima bez kojih ove smotre ne bi bilo. Pokazalo se da ljudi Međimurja itekako cijene vrijednost kulturno-povijesne baštine. Zahvaljujemo se na korisnim savjetima svima koji sudjeluju u sličnim manifestacijama, svim suorganizatorima, svim članicama i članovima HKUU „Sv.Martin“ na razumijevanju, podršci i konstruktivnim prijedlozima.