MLADE NADE NAŠEG KRAJA 2017.

U sklopu Dana turizma Općine Sveti Martin na Muri, mlade glazbene snage iz Štrigove, Svetog Martina na Muri, Selnice i Murskog Središća pokazale su svoje glazbeno umijeće na koncertu pod nazivom  Mlade nade našeg kraja“. Mjesto više tražilo se u kongresnoj dvorani hotela Golfer u Termama Sveti Martin gdje se održao taj kulturno-umjetnički program u organizaciji HKUU Sveti Martin uz potporu Turističke zajednice i Općine Sveti Martin na Muri. U programu koji je vodila Kristina Vožar nastupilo je više od pedeset mladih talenata.

Posebni gosti večere bilu su Matija Turk, magistar glazbe iz Žabnika, zaljubljenik u etno i jazz glazbu te Dominik Padarić, već dobro poznati i etablirani solist zvonkog  glasa.  Nakon nastupa sudionicima i voditeljima obratio se Dražen Crnčec, načelnik Općine Sveti Martin na Muri, istaknuvši pritom kako se na jednom mjestu ostvarila poveznica mladosti i talenta koju treba njegovati, a još više od toga i poveznica među susjednim mjestima koji čine žilu kucavicu gornjemeđimurskog kraja.

Svim sudionicima bile su uručene zahvalnice i prigodni pokloni, a publika je više puta oduševljeno zapljeskala i pružila potporu mladim glazbenim talentima, ali i njihovim voditeljima Mateju Ščavničaru, Mariu Goričancu, Slavku Bregoviću, Nikolini Horvat, Stanki Kutnjak te Nataši Bračko.

Program je pokazao da je ideja pala na plodno tlo, no mogućnosti i zainteresiranost mladih u budućnosti će pokazati dali će takvih manifestacija biti još.

predsjednik HKUU Sveti Martin

Crnčec Dražen


Popis sudionika :

 1. Svetomartinske mažoretkinje
 2. Tamburaška sekcija KUD-a »Sv. Jeronim« Štrigova
 3. Jelena Srša
 4. Aleksandar Majhen
 5. Magdalena Masnec
 6. Franko Goričanec
 7. Sara Toth i Jelena Srša
 8. Leona Balent
 9. Katrina Horvat
 10. Martina Sobočan
 11. Leona Horvat
 12. Fran Železnjak
 13. Dominik Padarić i Matija Turk – gosti smotre
 14. Karlo Šardi
 15. Antonia Šajnović
 16. Barbara Rešetar
 17. Dora Horvat
 18. Samanta Kerman i Matija Turk
 19. Juraj Vičević
 20. Luka Žižek
 21. Gabriel Šajnović, Ivana Rešetar, Dominik Padarić
 22. Tamburaška skupina HKUU »Sv. Martin« i Simon Herpeger
 23. Tamburaška skupina HKUU »Sv. Martin« i Dominik Padarić

Foto: Matej Ščavničar