Otvorena prva samostalna izložba Ane Marije Kralj

U Galeriji Sveti Martin iznad ureda Općine jučer je otvorena prva samostalna izložba mlade dizajnerice Ane-Marije Kralj pod nazivom “Das Experiment” u sklopu Dana turizma u Svetom Martinu na Muri.

O izložbi su govorili profesorica povijesti Petra Novinščak, svetomartinski načelnik Dražen Crnčec koji je otvorio izložbu te sama autorica Ana Marija Kralj iz Svetog Martina na Muri.

– Kod svih mojih radova materijali su oni koji me inspiriraju i vode. Biram materijale kao što je mesing, nehrđajući čelik,aluminij i željezo-materijali koji najbolje nose karakteristike prirode. Koristim tehnike zbog kojih ne mogu predvidjeti rezultat i zato je sam proces izrade djela najvažniji dio mog rada. Svaki je rad krajnji rezultat dinamičnosti vlastitih pokreta u simbiozi s materijalom.- istaknula je Ana Marija Kralj, koju inspirira Pokret u umjetnosti, kod kojeg je glavni fokus proces stvaranja.

Izložba “Das Experiment”, kako i samo ime otkriva, proizvod je eksperimentiranja s novim tehnikama i materijalima, a metal je osnovni materijal koji nosi cijelu priču. Uz metalne slike i skulpture, izložbeni prostor upotpunio je dizajnerski namještaj brenda Ferrum, iza kojeg stoji obitelj Kralj.

– Minimalizam začinjen sjajem. Pravocrtne forme oplemenjene nepravilnom teksturom. Crnilo uljepšano zlatom. Srebro ugašeno platinom. Hladnoća metala ugrijana drvom. Kontradiktornost snage i krhkosti. Spoj dinamike i transcendencije.Vrtlog toplog i hladnog. Sinergija prirode i industrije. Sljubljivanje unutarnjeg svijeta i pojavnosti. Mračni stil teških metala začinjen toplim autoričinim dodirom. Svaka od ovih izjava opisuje impresiju izložbe, a posredno tome i autoričin prepoznatljiv stil.- stoji u recenziji više kustosice, diplomirane povjesničarke umjetnosti i ravnateljice Muzeja Međimurja Čakovec Maše Hrustek Sobočan. Izvor: mnovine.hr