Patrik Zamuda i Matija Turk- impresionirali publiku

Patrik Zamuda i Matija Turk priredili su jučer u Termama LifeClass Sveti Martin pravu glazbenu poslasticu. Mnogobrojnu publiku vratili su u 50-te i 60-te godine prošlog stoljeća kada su jazzisti palili i žarili američkom glazbenom scenom.

Oba glazbenika dolaze iz Svetog Martina na Muri. Matija Turk je magistar i profesor glazbe. Studirao je glazbenu pedagogiju na Pedagoškom fakultetu u Mariboru gdje je obranio jazz teoriju. Trenutno predaje u Glazbenoj školi u Varaždinu. Patrik Zamuda studira na Glazbenoj akademiji u Grazu, smjer klasika i jazz klavir. Iza sebe imaju već niz zapaženih nastupa diljem Međimurja i šire, a jučer su po prvi put izveli zajednički jazz koncert.

Koncert se održao u tri dijela. U prvom dijelu koncerta nastupili su Patrik Zamuda i Matija Turk sa svojim improviziranim izvedbama. Drugi dio koncerta bio je rezerviran za klasični jazz, a u trećem dijelu koncerta glazbenici su izvodili noviji fusion jazz.

Autunm leaves, Caravan, Blue Bossa i Somewhere Over The Rainbow samo su neki od jazz standarda kojima su počastili publiku. Od novijih jazz hitova izveli su Chicken od Jacoa Pastoriusa, Cantaloupe island i Chameleon od Herbieja Hancocka te Spain od Chicka Corea.

U nastupu su im se kasnije pridružili: mlada sopranistica Tamara Korunek, Karlo Čeh na kontrabasu, Matijas Brdar te Nikola Mikulić na bubnjevima, Krunoslav Lajtman na saksofonu i gitari, Neven Kolarić na bas gitari i Aleš Levačić iz Slovenije na trombonu.

Sopranistica Tamara Korunek pridružila se u nastupu mladih glazbenih virtuoza

A publika? Malo je reći da je bila oduševljena. Svetomartinski su glazbenici impresionirali publiku koja je punim plućima uživala u njihovim izvedbama. Na kraju koncerta nagradila ih je dugotrajnim pljeskom i čak dva put tražila da se ponovno vrate na pozornicu.

Prostorija Night cluba u Hotelu Golfer bila je ispunjena do zadnjeg mjesta. Od samog početka koncerta vladala je pozitivna energija, a komunikacija izvođača i publike bila je sjajna. Izvođači su bili savršeno ‘uštimani’ iako su prije toga imali samo dvije zajedničke probe. To samo pokazuje koliko se talenta krije u mladim umjetnicima.

Ono što sa sigurnošću možemo reći nakon jučerašnjeg koncerta je to da je hrvatska jazz scena obogaćena za dva iznimna jazzista koji su rođeni na sjeveru Hrvatske, u Svetom Martinu na Muri.

Izvor: mnovine.hr