Svečana sjednica povodom Martinja te dodjela općinskih priznanja za 2017. godinu

Shodno blagdanu Svetog Martina biskupa, zaštitnika Općine Sveti Martin na Muri, održana je Svečana sjednica Općinskog vijeća, na kojoj je bio veliki broj uzvanika, gostiju i prijatelja općine. Nakon državne himne koju su izveli Gabrijela Hrženjak i Patrik Zamuda, okupljene je srdačno pozdravila te nekoliko rečenica kazala profesorica Petra Novinščak, naglasivši kako je ova općina ugodna za život i poželjna za posjetiti te kako su ljudi njezina najveća vrijednost, a nova lica u političkom čelništvu nastavljaju dosadašnju uspješnost uz dodavanje vlastitih sposobnosti i viđenja.

Načelnik Općine, profesor Dražen Crnčec, opširnije je opisao situaciju u općini, kazavši kako je Općina Sveti Martin na Muri, općina koja vuče gornje Međimurje, a turizam i gospodarstvo su najznačajnije grane privređivanja.

Impresivnih ovogodišnjih 110 tisuća noćenja u Termama Sveti Martin, ali i u privatnom smještaju je podatak koji veseli, ali i obvezuje, a u Gospodarskoj zoni radi 500-tinjak ljudi. Ulazimo u 5. izmjene plana općine što pokazuje kako su mještani zainteresirani za budućnost općine. Mogu reći kako je ova godina, godina planova te ovog trenutka u izradi imamo 10 projekata. Ponosan sam na naše ljude i naše udruge koji širom svijeta pronose ime naše općine, a danas posebno čestitam dobitnicima Javnih priznanja, kazao je između ostalog Crnčec, dodavši kako općina slijedi riječi svog prethodnika Franje Makovca, trošiti će se ono što se ima.

Josip Grivec, zamjenik međimurskog župana vrlo emotivno i s poštovanjem prema ovoj sredini i općini rekao je kako županija podržava i pomaže općinske projekte. Središćanski gradonačelnik Dražen Srpak, čestitavši Dan općine, istaknuo je dobru suranju s općinom, pozvavši je na projekt razvijanja turizma grada i susjednih općina.

Pri kraju Svečane sjednice podijeljena su općinska javna priznanja, a dobitnicama su ih uručili predsjednica Petra Novinščak, načelnik Dražen Crnčec i zamjenik načelnika Martin Srša.


Zahvalnice su dodijeljene prema prijedlogu odbora za dodjelu javnih priznanja u čijem su sastavu: Dražen Crnčec kao predsjednik te članovi Petra Novinščak, Krunoslav Colar, Ivica Kutnjak te Martin Srša. Njihov prijedlog jednoglasno je potvrdilo Općinsko vijeće .

Zahvalnice se tako ove godine dodjeljuju Kristianu Novaku za iznimna postignuća u hrvatskoj književnosti, posebice romanu Črna mati zemla te romanu Ciganin, ali najljepši, kao za promociju Općine Sveti Martin na Muri.

Priznanje će dobiti i Rudi Grula za promicanje turizma u Međimurskoj županiji te prepoznavanju potencijala i uspješnoj promociji Svetog Martina na Muri, kao i StankoPerčić, poznati pod pseudonimom „ Svetomartinski Vajnček“ za osobit doprinos u radu različitih udruga na području općine te za organizaciju i sudjelovanje u brojnim sportskim i kulturnim događajima.

Za poseban doprinos u manifestaciji Krampuslauf te promicanju i promociji tradicionalnog obilježavanja dana svetog Nikole priznanje će dobiti, ujedno, i Svetomartinski krampusi.

Tvrtka Milena Gradnja d.o.o. dobit će priznaje za poseban doprinos u razvoju svetomartinskog kraja, što se odnosi na izvođenje građevinskih radova u cilju povećanja broja stanovnika u općini.

Tekst: emedjimurje.hr Foto: TZ Sveti Martin na muri