U lipnju općina postaje jedan od domaćina svjetskog ribolovnog prvenstva

Međimurje će u lipnju biti domaćin čak triju svjetskih prvenstva. Riječ je o 20. svjetskom prvenstvu u lovu ribe udicom na plovak u kategoriji invalida, 11. svjetskom prvenstvu u lovu ribe udicom na plovak u kategoriji veterana i 1. svjetskom prvenstvu za veterane u kategoriji master. Tim je povodom danas održana konferencija za medije u LifeClass Termama Sveti Martin.

Najbolji svjetski ribolovci, veterani i invalidi natjecat će se u ovom našem lijepom kraju. Očekujemo oko 37 reprezentacija iz 26 zemalja svijeta. Bit će ovo jedna prekrasna promocija Međimurja i Hrvatske– kazao je predsjednik Saveza sportskih ribolovnih društava Međimurske županije Zoran Pfeifer. Na natjecanjima će ukupno sudjelovati oko 400 natjecatelja, a samo natjecanje održat će se u Žabniku, Podturnu i Selnici. Program otvaranja prvenstva organizirat će se u Murskom Središću. U Termama Sveti Martin tom prigodom očekuju oko 2000 noćenja.

Trener hrvatske reprezentacije invalida u ribolovu Dražen Filipović predstavio je reprezentaciju invalida koja se sastoji od sljedećih članova: Mensur Rošić, Nikola Geček, Ivica-Bonino Hasan i Željko Geček.

Vladimir Sever, predsjednik Hrvatskog ribolovnog saveza, istaknuo je da se veseli ovom prvenstvo u kojem će se zapravo održati tri prvenstva. Prvenstva će zasigurno doprinjeti daljnjem razvoju ribolovnog sporta i turizma ne samo u Međimurju, nego i u cijeloj Hrvatskoj.

Natjecanje će se održati od 12. do 17. lipnja 2018. godine. U svijetu se oko 250 milijuna ljudi bavi ribolovom stoga ovo natjecanje može biti vjetar u leđa mnogim Međimurcima u razvijanju turističkog biznisa. Međimurje, koje je okruženo rijekama, ima veliki potencijal u području sportskog ribolova kojeg bi bilo šteta ne iskoristiti.

Konferenciji su prisustvovali župan Međimurske županije Matija Posavec, generalni direktor LifeClass Termi Sveti Martin Branimir Blajić, predsjednik Saveza sportskih ribolovnih društava Međimurske županije Zoran Pfeifer, predsjednik Hrvatskog ribolovnog saveza Vladimir Sever te načelnici i gradonačelnici u čijim će se mjestima i gradovima samo natjecanje održati.

Velika je ovo manifestacija za Međimurje i Hrvatsku. S jedne je strane to ogroman doprinos razvoju Međimurja i međimurskog sporta, gospodarstva, ljepota i potencijala koje imamo. S druge strane, ovo je priznanje svima koji se bave ribolovom, pogotovo onima iz Međimurja. Ovo će biti prilika da se još jedanput pokažemo kao dobri domaćini i kao regija koja može i zna organizirati najbolja svjetska natjecanja– kazao je tom prigodom župan Matija Posavec.

Tekst: mnovine.hr