notification type=”notification_info_tiny”]UDRUGA UMIROVLJENIKA

MATICA UMIROVLJENIKA HRVATSKE
UDRUGA UMIRVLJENIKA MŽ ČAKOVEC
PODRUŽNICA SVETI MARTIN NA MURI
TEL: 040 868 671

PODRUŽNICA UMIROVLJENIKA
SV. MARTIN NA MURI

email adresa: uusvetimartin@gmail.com[/notification]

 


 

Sada kada nam se ova 2014. g. približila gotovo svome kraju, prilika je da sumiramo naše aktivnosti od mjeseca svibnja naovamo I s njima vas upoznamo.
Nakon organiziranog posjeta austrijskim jezerima u okolici Salzburga,vrijeme do ljetnog zatišja nastavljeno je sportsko-zabavnim susretima s našim prijateljima iz susjednih podružnica.Domaćin susreta 19.06.14. u “Fontani” Mačkovec bila je podružnica Vratišinca.U tri takmičarske discipline imali smo slideći uspjeh: u pikadu osvojeno je prvo mjesto(Katarina Koprivec) I treće mjesto(Marija Ploh) što je pridonijelo osvajanju prvog mjesta ekipno između 7 ekipa; u visećoj kuglani osvojena je srebrna medalja(Julika Perčić) i drugo mjesto među ekipama.
Slijedeći domaćin susreta bila je podružnica N.S.Rok 06.07.14.u g.Dubravi gdje su strijelci osvojili treće mjesto između 7 ekipa.
Nakon ljetnog zatišja,sportsko-zabavni susreti nastavljeni su 14.09.14.u “Fontani” Mačkovec gdje je domaćin bila podružnica M.Središća sa 4 podružnice učesnice.Naši članovi osvojili su prvo I treće mjesto pojedinačno-Marija Ploh prvo mjesto u pikadu I Juraj Rašperger treće mjesto u gađanju zračnom puškom.

 

Zadnji sportsko-zabavni susret održan je 05.10.14. u G.Dubravi gdje je domaćin bila podružnica Selnice.Od 6 sudjelujućih podružnica, naša ekipa u visećoj kuglani osvojila je treće mjesto,ekipa u streljaštvu osvojila je drugo mjesto,dok je naš član Ivan Šafranić osvojio broncu u gađanju.
Nisu to bila jedina druženja naših članova.Za Dane turizma ppćine Sv.Martin na Muri,14.08.14.bili smo domaćini našim prijateljima iz Udruge umirovljenika Preloga.U dopodnevnim satima proveli smo 50-tak gostiju kroz murske sadržaje,centar Sv.Martina I Toplice Sv Martin,nakon čega smo zajedno sa prijateljima iz hotize-V.Polane I nas domaćina(ukupno oko 120članova)proveli ugodno popodne pod šatorom na igralištu N.K.Poleta uz jelo piće I dobru zabavu.

 


I u slijedećoj općinskoj manifestaciji-Dani općine Sv.Martin na Muri-Martinje 14.08.14.-družili smo se na gulašijadi,gdje nas je naša ekipa dostojno predstavila.
Vrlo zanimljiv vid naših aktivnosti su uvijek atraktivni izleti.Tako je 40 naših članova posjetilo 19.07.14.tradicionalne Ribiške dneve na Hotizi,organiziran je izlet splavarenja po rijeci Krki u N.Mestu sa 50 naših članova gdje smo uz ručak I zabavu na splavu još posjetili muzej vozila IMV-a,poznatu crkvu u N.Mestu I završili večerom u Petrijancu.
Veliki interes članova iskazan je prilikom posjete Domu za starije osobe Novinščak u čakovcu 15.10.14.Osamdeset članova jednim velikim autobusom koji nam je donirala naša općina,pored posjeta Domu,razgledalo je I aerodrom u Pribislavcu,muzej Međimurja I popodne završilo ručkom u Međimurskim dvorima.Sve nas se posebno dojmio prijem vlasnika doma g-dina Milana Novinščaka,opremljenost samog doma,a u druženju sa štićenicima doznali smo zanimljive detalje.Za štićenike I naše članove župnik župe Sv,Martina vlč.Ivan Herceg održao je sv.misu.Na poziv Društva upokojencev Hotiza-V.Polana predstavnici naše podružnice pridružili su se 07.08.14.druženju penzionera Prekmurja u V.Polani,a naši predstavnici uzeli su 28.08.14.učešće I na prezentaciji toplica Moravske toplice I Terme Lendava u njihovom aranžmanu.


Ljetno vrijeme naših 28 članova provelo je na 12-dnevnom ljetovanju u Crikvenici(od 21.07.-02.08.),gdje smo upoznali prijatelje domaće Udruge umirovljenika “Sunce” I prijatelje iz Udruge umirovljenika Ivankovo kod Vinkovaca.Sa Thalasotherapiom Crikvenica utanačen je termin ljetovanja u 2015.godini-to je od 20.07.do01.08.15.,po gotovo istoj cijeni kao I ljetos.
Kako naši članovi žrtvuju puno svog vremena za pripreme na takmičenja I na sama takmičenja između podružnica,tradicionalno priređujemo na koncu sezone završno druženje za sportaše I članove Odbora.I ove godine sreli smo se 27.11.u “Jastrebu”Jurovčak,gdje je 36-ero naših članova sumiralo ovogodišnju sezonu I proglasilo najbolje: po disciplinama to su Marija Ploh,Julika Perčić I Ivan Šafranić,a najboljim sportašima u 2014.godini proglašeni su M.Ploh među ženama I I.Šafranić među muškima.Druženje se organizira o vlastitom trošku.Kao gosti na druženje uz večeru I zabavu bili su pozvani predstavnici naših redovitih donatora:naše općine,firme Promming I firme TE-PRO.I ovom prilikom im toplo zahvaljujemo!

Izabrana tijela podružnice(Izvršni odbor,Nadzorni odbor I Odbor za sport I rekreaciju)također izvršavaju svoje funkcije.Sa najboljim namjerama prati se I rješava sva tekuća problematika,posjećuju se naši stariji I bolesni članovi,aktivno smo uzeli učešće u organizaciji Smotre umirovljeničkih zborova R.Hrvatske u Čakovcu,a naš član Ivan Oletić tom je prilikom priredio atraktivnu izložbu svojih ručnih radova. Naši članovi izabrani u tijela upravljanja Udruge umirovljenika MŽ također vrše svoje funkcije.Ovo je prilika da naše članstvo obavijestimo o visini članarine za 2015.godinu koja je povišena na 40.00 kuna.

 


Kao I svake godine,tako I ove pripremamo male božićno-novogodišnje poklone za naše članove starije od 80 godina I teško bolesne,za što koristimo sredstva naših donatora i svojeg poslovanja.

Svima vama želimo sretnu,zdravu I uspješnu novu 2015. godinu!!

 

 

 


 

Nakon mirnog zimskog perioda, Podružnica umirovljenika Sveti Martin na Muri, ponovno se „ aktivirala“.
Poslije akcije darivanja naših starijih i bolesnih članova povodom božićno-novogodišnjih praznika, aktivnost Podružnice odvijala se prikupljanjem članarine i primanjem novih članova.
Izvršni odbor Podružnice tijekom veljaće razmotrio je predstoječe aktivnosti;- izlet na sajam cvijeća, proslava Dana žena i djelimice pripremio održavanje Izvještajne skupštine podružnice.
Na vrlo uspješnom jednodnevnom izletu sajmu cvijeća u Pordenone-Italija, koji je održan 04.03.2014. godine, učestvovalo je 46 članova i simpatizera.

Dan žena na sam 08.ožujka 2014. godine, proslavljen je uz sudjelovanje 68 članova. Žene su darivane sa cvijećem a ostali prisutni večerom i dobrom zabavom.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Izvještajna godišnja skupština podružnice održana je 30.03.2014. godine uz prisustvo 64. naših članova, gostiju iz Udruge umirovljenika međimurske županije i predstavnika UHVDR-a
Ogranak Sveti Martin na Muri. Nakon skupštine za sve prisutne održan je mali prigodni domijenak, te je dogovoreno da sportaši, članovi naše Podružnice, sa treninzima započnu 03.04.2014.
godine kod Doma branitelja Sv.Martin na Muri.
Treninzi su dobro posječeni, a već 15.05.2014. godine održan je sportski susret svih Podružnica MŽ na prostoru „MESAP-a“ u Nedelišću. Mi smo uzeli učešće u 3 discipline; pikado i
viseća kuglana za žene, te streljaštvo sa po 4 takmičara i osrednjim rezultatima.

Ubrzo- 25.05.2014. godine, kao domaćini, započeli smo tradicionalne sportsko-zabavne susrete sa okolnim Podružnicama u „Fontani“-Mačkovec. Kao gosti pozvane su Podružnice
Mursko Središće, Vratišinec, Selnica i Novo Selo Rok. Ukupno 220 učesnika (naša Podružnica brojila je 60 članova). Sportsko takmičenje sastojalo se iz triju disciplina; pikado, viseća kuglana
i streljaštvo. Naši članovi(ce) zauzeli su 2. mjesto u streljaštvu i 2. mjesto u visečoj kuglani. Susret je protekao, uz dobru organizaciju domaćina i u veselom raspoloženju.

 

Tradicionalnom proslavljanju 50 i 60 godina braka, gotovo jedinstvenom u R.Hrvatskoj, koje organizira Udruga umirovljenika međimurske županije, prisustvovala su naša 4 bračna para sa 50 godina bračnog staža. Moniki i Stanku Kristofić, Rozaliji i Dragutinu Goričanec, Olgi i Miji Kralj te Magdaleni i Ivanu Oletić, pored ostalih, cvijet i topli stisak ruke uputio je sam predsjednik
Republike Hrvatske Ivo Josipović. Zbog zdravstvenih razloga proslavi se nisu mogli odazvati Ana i Josip Golub te Kristina i Franjo Novak.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

 

 

 

 

 

 

 

Dana 07.06.2014. godine organiziran je jednodnevni izlet autobusom na austrijska jezera- okolica Halstatta. 42. učesnika bila su prezadovoljna organizacijom i viđenim.

GALERIJA SLIKA SA IZLETA: http://svetimartin.hr/galerija-austrija-wolfgangsee/

 


 

 

PLOČA S OBAVIJESTIMA

Dana 08.09.2013 članovi naše podružnice prisutvovali su na sportsko-zabavnom susretu u„Fontani“ Mačkovec,k ojemu je domaćin bila podružnica M.Središče. Među 40-tak članova iz Sv.Martina na Muri bili su i naši natjecatelji, koji su postigli,možemo reći, izvanredne rezultate.Osvojili smo tri pehara u ekipnoj i četiri medalje u pojedinačnoj konkurenciji.U pikadu za žene naša ekipa (M.Ploh,M.Šardi,D.Hobljaj,K.Novak i J,Perčić)osvojila je 1. mjesto,a naša članica Kristina Novak zauzela je također 1. mjesto pojedinačno.Disciplinu viseća kuglana naša ekipa (A.Krajačić,K.Sobočan,M.Šafranić,M.Hamer i D.Suljagić)također je premočno osvojila,a pojedinačno zlatnu medalju odnijela je Anđela Krajačić, a srebrnu Katarina Sobočan,naše članice.U streljaštvu ekipaSv.Martina na Muri osvojila je treće mjesto(B.Ploh,J.Rašperger,M,.Krajačić,I.Šafranić i F.Novak),dok je naš član Juraj Rašperger osvojio 2.mjesto (155 krugova).Susret je nastavljen večerom,tombolom i zabavnim druženjem do jutra.

SLIKE SA SUSRETA NA OVOM LINKU

 


 

 

 LJETOVANJE U CRIKVENICI

 Crikvenica udruga umirovljenika 2013. / galerija slika

 

Ove godine podružnica umirovljenika Sv.Martin na Muri organizirala je 10- dnevno ljetovanje u Thalasso therapiji Crikvenica od 12.-22.07. Ljetovalo je 30 članova, koji su gotovo redom bili prezadovoljni.Pored ugodnog kupanja na plaži uz sam hotel,mnogobrojnih terapija i masaža u zdravstvenom dijelu,domaćin nam je priredio zabavno večer sa plesom i izle tbrodom na otok Krk-Vrbnik. Na poslovnoj večeri sa domaćim vodstvom naznačen je je termin ljetovanja za iduću godinu(20.-30.07,)te dogovorena prezentacija lječilišta u susjednoj Sloveniji (V.Polana-Hotiza),čiji su članovi već i ove godine ljetovali sa  nama.

 KRSTARENJE  NA DRAVI – ZA PREGLED FOTOGRAFIJA KLIKNITE OVDJE

U četvrtak, 20.06.2013 organiziran je izlet u Sloveniju na krstarenje rijekom Dravom iznad Ožbalta-Maribora.Na vrlo ugodnom putovanju bilo nas je pedesetak članova. Nakon puta preko Ormoža,Ptuja i Maribora, na dvosatnom krstarenju prepunom zabave i dobre hrane i pića,razgledavanja muzeja“Dravskih flojsarjev“, uputili smo se preko Gornje Radgone do „Tinekovog broda“ Gornja Bistrica-Mota na pečene ribe. Uz muziku i ples vrijeme do večernjih sati brzo je prošlo, kada smo se puni lijepih dojmova sretno vratili doma.

 

 

SPORTSKO ZABAVNI SUSRET PODRUŽNICA 2013.

umirovljenicimackovec2013Kao domačini, podružnica umirovlenikaSv.Martin na Muri, organizirala je 19.05.2013 u restoranu Fontana – Mačkovec prvi sportsko –zabavni susredu 2013 g. petero Podružniac (Selnica,Vratišinec,Mursko Središče, N.S.Rok i Sveti Martin na Muri.) upikadu za žene,visečoj kuglani i streljaštvu zračnompuškom za muške.Kao naši gosti pridružili su nam se umirovljenici iz susjednogslovenskog Društva upokojencev V.Polana-Hotiza sa svojom pre dsjednicom Elizabetom Prša.Susretu je nazočilo oko 180 učesnika.U sportskom dijelu susreda najbolje ekipe bile su iz N.S.Rok u visećoj kuglanii pikadu za žene te ekipa Selnice u gađanjupuškom.Ekipa domaćina Sv.Martina na Muri zauzela je 4. mjesto u pikadu,2.mjestou visećoj kuglani i 3. mjesto u streljaštvu.U pojedinačnoj konkurenciji najbolja je bila Mirica Hamer iz Sv.Martina na Muri u visećoj kuglani,Marija Ploh iz Sv. Martina na Muri u pikadu te Ivan Novak iz M.Središća u gađanju zračnom puškom.Od ostalih pojedinacadomaćina u visećoj kuglani Anđela Krajačić osvojilaje 2. mjesto i Branko Ploh u streljaštvu 3.mjesto.Zabavni dio nastavljenje večerom i druženjem uz glazbu do ranih jutarnjih sati.

Podružnica umirovljenika Sv.Martin na Muri održala je 07.04.2013. redovnu Izbornu skupštinu. Pored 70-tak članova podružnice skupštini su kao gosti prisustvovali predsjednik udruge umirovljenika MŽ g. Franjo Kravaršćan ,načelnik općine g. Franjoodbor2013 Makovec,članovi UHVDR Sv.Martin na Muri, te predstavnici Thalassotherapie iz Crikvenice.

Nakon provedbe svih proceduralnihtočaka dnevnog reda, izabran je novi 11 članski izvršni odbor i 3 članski nadzorni odbor. Iza pozdravnih riječi naših gostiju,kraće prezentacije Specijalne Thalassotherapie Crikvenica, Skupština jezavršena malim domjenkom.

Nakon Skupštine održane su sjednice novoizabranih odbora i izabrana su izvršna tijelapodružnice. Novi predsjednik Izvršnog odbora i podružnice je Mirko Krajačić, zamjenik Branko Ploh.Tajnik je Juraj Rašperger, zamjenik Franjo Kovačić, dok je predsjednik Nadzornog odbora Marija Sakač. U Odboru za sport i rekreaciju za predsjednika je imenovan Stanko Šardi, te su imenovani voditelji sportskih disciplina.

Prvo sportsko-zabavno druženje s nama okolnim podružnicama održati će se 19. Svibnja u Mačkovcu, nakon čega slijedi sportsko-zabavni susret svih podružnica Međimurske županije. 

 

 

Kratak osvrt na aktivnosti Podružnice u 2012. godini

zahvalnicaumirovljenici

Redovita popodnevna druženja naših članova srijedom odvijaju se tokom cijele godine,ljeti kod Doma branitelja, zimi u društvenim prostorijama.
Godinu 2012. započeli smo proslavom Dana žena u “Jastrebu”.Nakon toga u mjesecu travnju održana je redovita godišnja izvještajna skupština u vatrogasnom domu Lapšina.
Sportsko-zabavnim susretima sa članovima nama bližih Podružnica započeli smo u svibnju u “Fontani”-Mačkovec gdje smo bili domaćini. Nakon toga slijedili su sureti u Vratišincu u lipnju, u G.Dubravi domaćin je bio N.S.Rok u kolovozu, u “Fontani”-Mačkovec domaćini su bili umirovljenici M.Središća u rujnu te na kraju ponovno u G.Dubravi domaćin je bila Selnica u listopadu.Na svim susretima imali smo svoje ekipe u pikadu za žene,visećoj kuglani i streljaštvu za muške, a rezultati su bili promjenljivi.

U mjesecu svibnju održano je u G.Duravi tradicionalno županijsko takmićenje sportskih ekipa Podružnica iz cijele Međimurske županije, u organizaciji Županijske udruge umirovljenika.
Naše sportske ekipe sudjelovale su na dvodnevnom prvomajskom sportskom druženju Udruga sa područja naše općine u pikadu,streljaštvu,balinanju i visećoj kuglani i na kraju sveukupno zauzele 1. mjesto.Udio naših članova u organizaciji druženja također je bio nezamariv.Naše dobrosusjedsko sudjelovanje sa umirovljenicima iz susjedne nam V.Polane-Hotize nastavljeno je našim gostovanjem na “Ribičkim danima” na Hotizi, zatim smo imali svoju delegaciju na obilježavanju 20. godišnjice Društva upokojencev V.Polana-Hotiza, a završetak ovogodišnjeg sudjelovanja sa Slovencima bilo je gostovanje članova slovenskog Društva na našem druženju u okviru Dana turizma općine Sv.Martin na Muri u kolovozu.U svibnju mjesecu, na tradicionalnom druženju braćnih parova sa 50 i 60 godišnjim braćnim stažem u G.Dubravi, sudjelovali su i naši braćni parovi.Od izleta odnosno putovanja van naše županije organizirani su cjelodnevni posjeti Gornjoj Stubici i Krapini,Jalžabetu i Varaždinskim toplicama, gdje su održane prezentacije kućanskih potrepština; jedna prezentacija za naše članove održana je i u “Štefovoj kleti” u G.Dubravi.Kao i svake godine tako je i ljetos organizirano 10. dnevno ljetovanje u V.Luci.“Sportski” dio Podružnice i članovi IO priredili su si već tradicionalni završni domjenak, gdje su rezimirani ovogodišnji uspjesi i podijeljena priznanja najboljim sportašima.Godina je završena božićnim posjetima našim starijim i bolesnim članovima uz podjelu malih poklon paketa.I na kraju2012. odnosno početku 2013. godine svim umirovljenicima i svim ljudima dobre volje želimo zdravu i uspješnu nadolazeću godinu.

Podružnica umirovljenika Sv. Martin na Muri nakon svoje redovne godišnje skupštine 14.03.2010 nastavlja sa uspješnim radom,koji se izražava kroz više vidova.Najčešće su to sportsko-zabavni susreti sa susjednim podružnicama.Tako je održano pet susreta,gdje su domaćini bile podružnice Vratišinca,N.S.Rok,M.Središća,Selnice i naša podružnica.Učestvovali smo također na sportsko- zabavnom susretu umirovljenika M.Ž.u G.Dubravi 25.05.2010.gdje su učestvovali predstavnici gotovo svih umirovljenika naše županije. Takmičenja se odvijaju u pikadu za žene,streljaštvu za muške,a rijeđe u kuglanju,šahu i visečoj kuglani.Dobrim rezultatom naš član Stanislav Šardi stekao je pravo da zastupa našu županiju na međužupanijskom sportskom susretu 4. županija u Daruvaru 27.06.2010.u streljaštvu.Slijedeći vid našeg djelovanja su svakotjedni treninzi-druženja sportski usmjerenih članova-ljeti na otvorenom,zimi u društvenom prostoru.Kako je cilj djelovanja naše udruge što više animirati stariju populaciju,održana je zabava za člansto u povodu Dana žena.Zbog interesa za izletima organizirali smo u svibnju izlet u Beograd,Vukovar i Kopački rit; u lipnju je organiziran vrlo uspjeli izlet po donjem Međimurju i druženje sa umirovljenicima Kotoribe,u ljetnom periodu naši članovi opet su bili na odmoru u V.Luci na Korčuli,a jesenas je organiziran posjet Zagrebačkom velesajmu.Interes je uvjek velik,tako da se autobus našeg prijevoznika brzo napuni.Naši su članovi, također kao i lani,boravili na organiziranom odmoru u Tunisu.

U studenom članovi sportskih ekipa i Izvršnog odbora podružnice organizirali smo o svom trošku završno zabavno druženje,gdje smo analizirali naše sportske rezultate te proglasili najbolju sportašicu (Katarina Koprivec) i sportaša (Branko Ploh) podružnice za 2010 godinu.

 

U povodu Dana žena, u petak8.3.2013. Podružnica umirovljenika Sv,Martin naMuri organizirala je zabavno večer  zasvoje članstvo u “Jastrebu”-Jurovčak .Od sedamdesetak prisutnih,velika većina  bile su žene koje suprigodno darivane sa lončanicama cvijeća.Pored ukusne večere ,društvo se zabavljalo uz živu muziku, sve do ranih subotnjih sati.

 

 

Sve ove aktivnosti, pored pruženja pomoči i brige o osobama treče životne dobi, pridonese promociji i ugledu naše općine,pa smo prepoznati u okruženju i kao odraz toga je »ZAHVALNICA« Općine u povodu Dana općine 11.11.2010.

Uskoro nam predstoje posjete našim starijim i nemoćnim članovima,te darivanje simboličnim božično-novogodišnjim poklonima koje ćemo realizirati uz pomoć naših sponzora.
Podružnica umirovljenika Sv.Martin na Muri svim ljudima dobre volje želi sve najbolje povodom nadolazećih blagdana Božića i nove godine.

IZLET U BEOGRAD GALERIJA SLIKA

 

Podružnica umirovljenika Sv. Martin na Muri organizirala je dvodnevni izlet u Beograd i istočnu Slavoniju 4. i 5. svibnja.

 

Prvoga dana posječen je TITOV grob u Kući cvijeća, razgledan Beograd u pratnji domaćeg vodiča,provedena ugodna večer na Skadarliji i prenoćeno u hotelu „Srbija“. Bilo je i susreta učesnika izleta sa prijateljima koji žive u Beogradu.Drugog dana,poslije doručka u hotelu,krenuli smo preko Šida za Vukovar. Posjetili smo Spomen područje na Ovčari,groblje u Vukovaru te razgledali grad.Zatim nas je put vodio za Osijek,pa park prirode Kopački rit. Nakon vožnje po Kopačkom ritu posjetili smo lovište Tikveš i u večernjim satima puni lijepih dojmova krenuli preko Virovitice put Sv. Martina na Muri.

 GALERIJA SLIKA BEOGRAD / Galerija slika nalazi se na pod stranici radi bržeg učitavanja same stranice

DAN ŽENA 2011. GODINE – GALERIJA SLIKA

Za svoje članove,odnosno članice,podružnica umirovljenika Sv.Martin na Muri organizirala je zabavno druženje 07.03.2011. povodom Dana žena u ugostiteljskom objektu „Jastreb“ – Jurovčak. Na zabavi je učestvovalo 85 članova, većinoma žena.Poslije čestitke predsjednika Podružnica Ivana Nađa slavljenicama, podijeljeni su im karanfili kao mali znak pažnje,druženje je nastavljeno odličnom večerom i zabavom do ranih jutarnjih sati.
Novi dan je započeo čestitkom muškom dijelu uzvanika u povodu njihovog imendana-Fašnika.

 GALERIJA SLIKA – DAN ŽENA 2011. / galerija slika se nalazi na pod stranici radi bržeg učitavanja same stranice

TUNIS 2009. GODINE – GALERIJA SLIKA

GALERIJA SLIKA TUNIS 2009. / galerija se nalazi na pod stranici radi bržeg učitavanja

BUNDEK 2009. GODINE – GALERIJA SLIKA

GALERIJA SLIKA – BUNDEK 2009. / udruga umirovljenika

PRVI MAJ 2012. GODINE – GALERIJA SLIKA

Prvi maj umirovljenici 2012. / galerija slika

IZLET U CRIKVENICU

Za svoje članstvo, 15.10.2011.godine Podružnica umirovljenika Sv.Martin na Muri organizirala je jednodnevni izlet u Crikvenicu, odnosno upoznavanje specijalne bolnice”THALASSOTHERAPIA”.Pedesetak Svetomartinščana stiglo je autobusom oko 10.00 sati u “Thalassotherapiju”gdje nam je domaćin, nakon prijema, priredio kratko upoznavanje bolnice i okolice, zatim kupanje u bazenu za zainteresirane. Ostatak članstva razgledao je Crikvenicu i okolicu-po želji.Nakon ručka u bolnici, uputili smo se u razgledavanje sunčane Opatije,odakle smo se po 2-satnom zadržavanju zaputili prema domu.Usput smo se zadržali na večeri u Zelini,te pod mirnom rukom šofera Jakopiča sretno stigli kućama.

KESTENIJADA VELIKA POLANA

Kao nastavak dobre suradnje penzionera sa obje strane Mure, Društvo upokojencev V.Polana-Hotiza, pozvalo je umirovljenike Sv.Martina na Muri na njihovu tradicionalnu “kostanijadu”12.10.11. Šezdesetak umirovljenika iz Sv.Martina odazvalo se pozivu te autobusom otputovalo preko “meje”.Domaćini su nas poćastili ručkom i pićima, priredili zanimljiv kulturni program,posjet lokalnoj crkvi i ostalim znamenitostima V.Polane, rodnoj kući i grobu znanog pisca Miške Kranjca, a druženje zaključili tradicionalnom kestenijadom.Ugodno druženje uz ples i tople kestene, završeno je u predvečerje.

Uzvratni susret sa Hotizom – Dani turizma 2011., Sveti Martin na Muri

U okviru “Dana turizma općine Sv.Martin na Muri”, dana 13.08. 2011. održan je uzvratni susret umirovljenika Sv. Martina I naših gostiju umirovljenika Velike Polane-Hotize. Pod velikim šatorom na igralištu N.K.”Poleta” od naših gostiju odazvalo se 30 – tak prekmuraca,došli su naši gosti – predstavnici Društva upokojencev Lendava,te predstavnici umirovljenika susednjih nam općina M.Središča,Vratišinca i Selnice.Uz kvalitetan bograč,kojim nas je počastila naša Općina,hladna pića I ugodnu glazbu, sa našim gostima zabavljalo se i 70-tak naših članova.Istovremeno su svoj susret imali i članovi oldtimer klubova Avstrije , Slovenije, Mađarske i Hrvatske,što je upotpunilo sveopći ugođaj.

Voditelj oba susreta bila je g. Uršula Kočila ( Eržika ), koja je pored vlastitog nadahnutog konferansiranja dala riječ načelniku općine g. Franji Makovcu, predsjedniku oldtimer kluba Međimurja g. Franji Beloviću, te predsjedniku podružnice umirovljenika Sv. Martin g. Ivanu Nađu i predsjedniku gostujućih nam umirovljenika V.Polana-Hotiza g.Jožetu Tivadaru, koji su pozdravili prisutne.Naši gosti iz V.Polane-Hotize obradovali su nas malim poklonom “Polanska Mankicom”(kažu da licima daje lijepu crvenu boju) te spletom pjesama koje su izveli njihovi članovi mješovitog pjevačkog zbora.U ugodnom razpoloženju umirovljenici su se razišli predvečer,a pojedinci ostali i na velikom plesnjaku N.K.”Poleta”.

Susret na Hotizi

Na inicijativu i poziv Društva upokojencev Velika Polana-Hotiza iz susjedne Slovenije,60-tak članova podružnice umirovljenika Sv.Martin na Muri odazvalo se na druženje sa susjedima na “Ribičkim danima Hotize” u subotu 23.07. 2011.Nastavak je to suradnje i druženja umirovljenika prekinut u vrijeme političke napetosti oko granice prije nekoliko godina. Susretu na Hotizi prisustvovali su umirovljenici V.Polane-Hotize,Lendave i Sv.Martina.Počašćeni odličnom ribom, hladnim pićima i uz odličnu zabavu,učvrščeni su odnosi sa prekomurkim penzionerima, a uspostavljen je i kontakt sa umirovljenicima Lendave.Uzvratni susret sa Hotižancima zakazan je za “Dane turizma općine Sv.Martin na Muri” 13.08 2011. a očekujemo i predstavnike Društva upokojencev Lendave, te susjednih nam općina M.Središća, Vratišinca, S elnice i Štrigove kako bi uspostavili još bolje odnose.

Svetomartinska podružnica umirovljenika organizirala je 09.06.2011. za svoje članove izlet u Koprivnicu i okolicu.Pedesetak članova podružnice,u organizaciji agenciji “JAKOPIĆ”- posjetilo je domaćinstvo slikara-naivaca Ivana I Josipa Generalića u Hlebinana,zatim muzej prehrane u Koprivnici i kraće razgledavanje središta Koprivnice.Niti kišovito vrijeme nije nam pokvarilo ugodno druženje.Posjeta Podravini nastavljena je razgledavanjem moderne pivovare “KARLSBERG” gdje smo uz strućno vodstvo domaćina vidjeli i punionicu piva “PAN” te ga na kraju degustirali. “Radni” dio izleta završili smo u tvornici “Podravka” – preradi voća ,gdje nam je domačica na zanimljiv i vrlo duhovit način pokazala nastanak đemova.Poslije “radnog” dijela izleta, završili smo na ručku u PRC-u(Pdravski rekreacijski centar)ili kako ga neki zovu FUK-u (fino uređena klijet),gdje smo se uz tamburaše polako pripremili za odlazak u Međimurje, gdje smo puni lijepih dojmova sretno stigli u predvečerje.

Udruga umirovljenika Međimurske Županije organizirala je 25.05.2011. u G.Dubravi Županijsko takmičenje u streljaštvu,pikadu,šahu i kuglanju između podružnica umirovljenika Međimurske županija.Podružnica umirovljenika Sveti Martin na Muri takmičila se u pikadu i streljaštvu.Od 28 sudjeljučih ekipa u pikadu ekipa Podružnice Sveti Martin u sastavu Marija Ploh, Marija Horvat, Marija Trstenjak i Julijana Perčić zauzele su odlično drugo mjesto. Članica naše ekipe g. Julijana Perčić također je bila izvanredna te je sa 314 krugova osvojila drugo mjesto to jest srebernu medalju.Od 26 muških ekipa u streljaštvu zračnom puškom, svetomartinski penzioneri osvojili su izuzetno dobro 6. mjesto ekipno Branko Ploh, Zvonko Zadravec, Vladimir Trstenjak i Stanko Šardi.Nakon županijskog takmičenja slijede nam susreti između nama susjednih podružnica. Prvi domaćin je podružnica Sveti Martin na Muri 29.05.2011. godine u Mačkovcu gdje nam u goste dolaze prijatelji iz M.Središča, Vratišinca, Novog Sela Rok, Selnice. Svoje vještine odmjerit ćemo u pikadu, streljaštvu i visećoj kuglani.

 

Podružnica umirovljenika Sv.Martin na Muri aktivno djeluje od 1946. godine;u 2009.godini broji oko 330 članova.Na Izbornoj skupštini podružnice održanoj 29.03.09. izabrano je novo vodstvo;Izvršni odbor, Nadzorni odbor i Odbor za sport i rekreaciju.

Naše aktivnosti svode se na brigu o članstvu,međusobnom druženju,organiziranju izleta ,suradnji sa drugim udrugama i sl.

Vidovi druženja se odvijaju kroz sportsko-zabavna takmičanja,proširene treninge sportskih ekipa,međužupanijsko takmičenje.Sportska ekipa takmiči se u pikadu za žene,streljaštvu za muške te visećoj kuglani.

Županijsko takmićenje podružnica MŽ održano u G.Dubravi donijelo nam je 2. mjesto za žene i 3. mjesto za muške ekipno i 2. mjesto u pikadu pojedinačno (PLOH MARIJA).
Od pet održanih sportsko-zabavnih susreta između susjednih podružnica (M.Središće,Vratišinec,Selnica,N.S.Rok i Sv.Martin na Muri) bili smo vrlo uspješni: ŽENE u pikadu osvojile su 1 prvo mjesto,1 drugo mjesto i 5 trćih mjesta pojedinačno, 2 prva i 2 treća mjesta ekipno te jedno 2 mjesto u visećoj kuglani pojedinačno.

MUŠKI u streljaštvu osvojili su 1 prvo mjesto i 3 druga mjesta pojedinačno, 2 druga mjesta i 1 treće mjesto ekipno te 1 treće mjesto u visečoj kuglani pojedinačno. U 2009. godini Odbor za sport i rekreaciju proglasio je najistaknutije takmičare naše podružnice-MARIJA PLOH kod žena i BRANKO PLOH kod muškaraca. Treninzi sportskih ekipa redovito su vrlo dobro posjećeni, također i članovima koji se ne takmiče.Kroz godinu održali smo 23 treninga, dva puta zajedno sa našim prijateljima sportašima iz Vratišinca.U zimskom periodu naši treninzi- druženja odvijaju se u općinskim prostorima.U sklopu treninga- druženja organizirali smo u vlastitoj režiji 3 piknika,dvaput uz odojak i jednom uz pečenu ribu gdje smo ugostili prijatelje iz Vratišinca.

Ističući se dobrim rezultatima na našim takmićenjima,naši članovi MARIJA PLOH i BRANKO PLOH bili su u članstvu županijskih ekipa na Međužupanijskom takmičenju u Koprivnici i susjednom Ljutomeru.

Ove godine naša podružnica organizirala je više izleta-organizirano se ljetovalo u Veloj Luci na Korčuli 10 dana,u Tunisu 7 dana, a organizirani su i dobro posjećeni jednodnevni izleti u Zagreb na Sajam cvijeća u svibnju i izlet po dijelu Međimurja od Štrigove do Preloga i Otoka u studenom.

Kako se vodi stalna briga o našim članovima,organiziraju se posjete našim bolesnim članovima,stariji članovi daruju se božićno-novogodišnjim poklonima,organiziraju se proslave 50.i 60. godošnjice braka (za što se najtoplije zahvaljujemo našim donatorima!), organizirala se proslava Dana žena i na kraju održano je završno slavje za sportski dio podružnice.